Tips att servera på fest

Oavsett om det handlar om ett barnkalas, en studentskiva eller någon annan sorts fest så är det alltid kul att kunna bjuda sina gäster på hemmagjorda godsaker. Det är lite mer tidskrävande, men det innebär samtidigt att man är engagerad och vill göra kalaset till en unik begivenhet.

Vad ska man då bjuda på? Det finns ju hur mycket som helst att välja bland. Det kan såklart bli en lyckad fest med så kallade “köpekakor”, och nypoppade popcorn är aldrig fel när man ska ställa fram snacksskålarna till gästerna. Men det är något speciellt med hemmagjorda godsaker. Man kan baka kakor, göra en tårta, eget godis eller varför inte slå till med hemmagjord glass. Alla älskar glass, och det bästa är att du kan smaksätta den enligt egen önskan. Nedan får du ett bra tips på hur du gör din egen hemmagjorda glass till festen.

Gör egen glass

Som rubriken indirekt säger, är det väldigt enkelt att göra hemmagjord glass. Det enda du behöver är 5 deciliter vispgrädde och en burk kondenserad mjölk (397 g). Vispa grädden lite småfluffig och häll sedan i den kondenserade mjölken och vispa ytterligare lite för att ingredienserna ska blanda sig. Detta tar cirka 5 minuter och då har du själva glassbasen. Det bästa med hemmagjord glass är att du kan smaksätta den med vad du vill! Du kan exempelvis smaksätta med frukter eller bär om du vill försöka hålla det lite nyttigare. Även nötter, såsom pistagenötter eller pekannötter kan vara gott som smaksättare i din egen glass. Man kan även krossa Snickers, Twix eller någon annan choklad och använda den som smaksättare, eller varför inte ringla ner Nutella. Det är endast fantasin som sätter gränserna för hur du vill att din glass ska smaka. Du kan till och med prova något så ovanligt som glass med krossade chips.

Förhoppningsvis har inspirationen till hemmagjord glass ökat och därmed kanske det blir lite nya godsaker på den kommande festen.