Partystämning med fräscha snacks

Chips, godis, snittar av vitt formbröd, jordnötter och andra fettrika snacks-alternativ är ofta ett självklart val till festen. Nu är det hög tid att tänka om och pimpa festen med sunda alternativ. Låter det tråkigt? Lugn – fräscha snacks kan faktiskt bli hur festliga som helst. Häng med!

Poppigt med popcorn

Ett av de mest traditionella snacks vi kan smaska i oss är den omåttligt populära favoriten popcorn. Märkligt nog är det inte längre ett självklart snack att locka med på festen. Den som månar om en något sundare intag på festen bör definitivt välja de poppande majskornen. Vill festens värd maxa stämningen går popcornmaskin att hyra direkt på nätet. Hur härligt är inte det? Ett kul inslag som ger det lilla extra till festen. I popcorn-kön kan många trevliga samtal inledas och kanske nya relationer ta vid!

Faktum är att popcorn till och med har en helt egen dag. Den 19:e januari firas The National Popcorn Day i USA. Ett älskat snack som innehar ett bättre näringsvärde än andra snacks med egen hyllningsdag är berättigat ett firande. Gräddtårtan, våfflan och kanelbullen har alla sitt stora kalenderfirande. Så varför ska inte den fluffiga popcorn-favoriten hyllas?

  1. Betydligt mindre kalorier
  2. Mer mättande volym än fettrika chips och jordnötter
  3. Innehåller antioxidanter

Svalkande, sunda snacks

Till sommarens heta utomhusfester passar självklart de mer svalkande smaskigheterna utmärkt. Frukt hör verkligen sommaren till och som tilltugg kan faktiskt olika sorters frukt passa sig bra. Ett tips är att bjuda på det mexikanska pool-tilltugget bestående av mango som “marineras” med heta kryddor. Frukten skärs i lagom stora bitar för att sedan kryddas med en kombination av salt, chilli och lime. Såhär svalkar sig mexikanerna när solen står som hetast – och självklart med en kall öl till! Jordgubbar är en klassiker när det kommer till sommarfester och för att göra det enkelt för gästerna kan frukten träs på spett. Samma gäller för melon som dessutom blir en fröjd för ögat när olika varianter läggs upp. Istället för glass som efterrätt kan halva bananer frysas ner för att sedan doppas i mörk choklad. Fräscht, sunt och somrigt!