Kalas utan godis

Kalas utan minsta socker. Hur låter det? Det är faktiskt möjligt, och flera fall har uppmärksammats i media.

Ett av dessa är det som Aftonbladets bilaga Wendela har skrivit om, då pappa Jonas valde att göra raw-food-bollar till sin dotters femårskalas. Reaktionerna? Ja, det var en hel del negativa åsikter faktiskt – men föga förvånande var det föräldrarna som klagade. Barnen däremot, de åt och hade trevligt. Utan några som helst konstigheter.

Planera godisfritt barnkalas

Och detta kanske är en idé för alla ni som nu planerar barnkalas för era barn? Vi äter faktiskt allt mer godis i Sverige, speciellt under högtider som jul och påsk, men även när det är dags för födelsedagar. Sen är godis egentligen inte så farligt, men det är inte heller det mest nyttiga och när en går in på vad som faktiskt finns i det där goda geléhjärtat så försvinner suget ganska snart. Tänk även vilka möjligheter det finns att låta ens barn – inte – älska godis? Ett litet kalas kan faktiskt göra stor skillnad.

Dessutom. Om du väljer bort godis och godsaker för att istället fokusera på ett tema till kalaset kommer ingen knappast att missa vad som “saknas. Bra produkter och prylar för festen hittar du på www.partytajm.se. Varför inte ha ett halloween-tema nu när november närmar sig med stormsteg?

Vad ska då en äta istället för alla godsaker? Det finns ju faktiskt nyttiga alternativ till godis och bullar. I en artikel här hittar du mängder med bra alternativ för kalaset, då har namn nämligen samlats för att baka och den enda regeln som finns är att det ska vara så lite socker som möjligt.