Godiset som barn inte gillar

Det har precis varit halloween, men nu för tiden äter barn godis nästan dagligen. Det finns anledning till att hålla godiset till helgerna men tänk då på vad du ska bjuda barn på för allt godis går inte hem. 

3023-godis-7Godis är gott. Det tycker de allra flesta, både barn som vuxna. Men, det gäller att inte ha en allt för mjuk syn på det söta utan även se dess konsekvenser om man överkonsumerar. I en bra artikel går det att läsa några svar på varför det kan vara bra att endast äta godis under de röda dagarna och inte under veckorna. För det första, och kanske bästa, är att godiset blir godare då man har något att längta till och som man inte får stoppa i munnen dagligen. Det blir med andra ord inte en del av vardagen. Helgerna blir så ännu mer heliga och lyxiga samt att man minskar sin godiskonsumtion – även om det vissa helger kommer att kännas som om man äter mer, så gör man inte det under det långa loppet. Och när det kommer till godiset som man helst inte ska ge till barn – om barnen själva får bestämma har Expressen i en artikeln korat bland annat: marmeladkulor, bridgeblandning, sockerbitar, mörk choklad, lakrits, violgodisar och punchknappar.

Glöm inte hälsan

Om man vill leva ett så bra och hälsosamt liv som möjligt och känna att man med gott samvete ska kunna ta en bit gott eller två så är det bra att ta sin hälsa på allvar. Att det nu, exempelvis på http://www.apomera.se/ går att handla olika läkemedel online gör det hela enklare, men vad som är viktigt är att förebygga och ha det hemma när det onda bryter ut – som att få kramp i magen av för mycket godis.